Новости за криптовалентностMarathon Digital ги презема рудниците за биткоин од Hut 8 за 13.5 милиони долари

Marathon Digital ги презема рудниците за биткоин од Hut 8 за 13.5 милиони долари

Marathon Digital успешно ја запечати трансакцијата со Hut 8, согласувајќи се да го преземе оперативното раководство на Рударство на биткоин објекти, придружени со исплата на раскинување од 13.5 милиони долари. Овој потег за контрола на рударските операции во Гранбери, Тексас и Керни, Небраска, кој треба да се финализира до 30 април, се надоврзува на купувањето на овие локации од Маратон на 16 јануари за 178.6 милиони долари. Hut 8 ги надгледуваше локациите според договорот од претходното спојување, кое чинеше околу 1.2 милиони долари месечно.

Оваа стратешка промена е насочена кон зајакнување на ефикасноста на маратонот и заштеда на трошоци во рударството на биткоин на овие локации. „Преземањето на директна контрола на локациите Гранбери и Керни ни овозможува целосно да ги искористиме оперативните и финансиските предности на овие средства“, забележа Фред Тиел, извршен директор на Marathon Digital, истакнувајќи го потенцијалот за подобрени перформанси преку експертизата на компанијата.

Одлуката за пренос на контролата го нагласува клучниот развој за двете компании во рафинирањето на нивните оперативни стратегии и позиционирањето на пазарот во индустријата за рударство на криптовалути. Во меѓувреме, иницијативата предизвика дебати во заедницата во Гранбери за загадувањето со бучава поврзано со рударските активности, илустрирајќи ги општествените ефекти на таквите претпријатија.

И покрај тоа што Hut 8 се повлече од оперативните должности, Ашер Џенут, претседателот на компанијата, ја пофали посветеноста што ја покажаа тимовите на двете локации и се радуваше на беспрекорна транзиција. Hut 8 планира да истрае во обезбедување на управувани услуги и спроведување на сопствени рударски потфати, што укажува на континуирана улога во секторот.

извор

Придружи ни се

12,746ФановиДопаѓа
1,625СледбенициСледете
5,652СледбенициСледете
2,178СледбенициСледете
- Реклама -