Новости за криптовалентностКракен дава приоритет на безбедноста со тим со низок профил

Кракен дава приоритет на безбедноста со тим со низок профил

Кракен, берзата за криптовалути, става силен акцент на безбедноста и осигурува дека нејзиниот безбедносен тим одржува низок јавен профил. Според главниот службеник за безбедност Ник Перкоко, 400-члениот безбедносен тим е активно охрабрен да се воздржи од користење на социјалните медиуми како мерка на претпазливост за да се намалат потенцијалните безбедносни ризици за компанијата.

Дополнително, само на неколку избрани членови на тимот им е дозволено јавно да ја признаат нивната поврзаност со Кракен. На остатокот од тимот му се советува да одржува понизок профил бидејќи сајбер криминалците често таргетираат поединци поврзани со размена на криптовалути.

Перкоко истакна дека имањето членови на безбедносниот тим активни на платформите на социјалните медиуми може да ја изложи компанијата на обиди за хакерство. Тој, исто така, истакна дека хакерите имаат тенденција да се фокусираат на вработените кои доаѓаат од традиционално финансиско потекло (TradFi) и често ги менуваат нивните работни места на социјалните медиуми.

За да се справи со овие ризици, Кракен, наводно, имплементирал политика пред пет години, давајќи инструкции на вработените кои не бараат социјални медиуми за целите поврзани со работата да се воздржат од профили на овие платформи.

Како резултат на тоа, помалку од 5% од членовите на тимот за безбедност на Кракен се јавно познати, што се смета за клучен аспект на безбедносната стратегија на берзата. Кракен не одговори на барањето за коментар од Cryptonews во времето на извештајот.

извор

Придружи ни се

12,746ФановиДопаѓа
1,625СледбенициСледете
5,652СледбенициСледете
2,178СледбенициСледете
- Реклама -