Новости за криптовалентностХСБЦ и Алијансата на Метако: Пионерско чување на хартии од вредност од блокчејн

ХСБЦ и Алијансата на Метако: Пионерско чување на хартии од вредност од блокчејн

HSBC, банкарскиот гигант со седиште во Велика Британија, се подготвува да воведе нова услуга прилагодена за управување со дигитални средства за клиенти кои инвестираат во хартии од вредност што постојат на блокчејнот.

Како глобален лидер за старателство со досег што опфаќа над 90 земји, HSBC ги здружува силите со Metaco, швајцарска компанија специјализирана за чување, тргување и финансирање на дигитални средства, која е под капата на Ripple.

За овој потфат во сферата на дигитални средства, HSBC ја користи платформата на Metaco за институционална класа, Harmonize.

Оваа најсовремена услуга за чување е подготвена да започне во 2024 година да го подобри HSBC Orion, која е сопствена платформа на банката посветена на создавање дигитални средства. Оваа услуга, исто така, ќе се заснова на најновиот потег на HSBC за токенизирање злато. Заедно, овие понуди се дизајнирани да им дадат на институционалните инвеститори целосен пакет на услуги за дигитални средства.

Жу Куанг Ли, главен директор за дигитални, податоци и иновации на банката за услуги за хартии од вредност, го забележа порастот на побарувачката од менаџерите и сопствениците на средства за робусни услуги за управување со дигитални средства и администрација, што ја одразува динамичната природа на пазарот.

HSBC е во мисија да создаде експанзивна и зајакната инфраструктура за ракување со дигиталните средства на утре преку клучни партнерства. Ли ја нагласи итната потреба за оние кои управуваат со средствата да ги прифатат иновациите, да ги здружат силите и да ја предводат промената во овие трансформативни времиња.

извор

Придружи ни се

12,746ФановиДопаѓа
1,625СледбенициСледете
5,652СледбенициСледете
2,178СледбенициСледете
- Реклама -