Новости за криптовалентностИстражување на спојувањето на вештачката интелигенција и криптовалутата: увиди на Виталик Бутерин

Истражување на спојувањето на вештачката интелигенција и криптовалутата: увиди на Виталик Бутерин

Во една неодамнешна статија, ко-основачот на Ethereum Виталик Бутерин истражуваше за интеграцијата на вештачката интелигенција со криптовалутите, анализирајќи ги нејзините потенцијални апликации и истакнувајќи ги ризиците кои се вклучени.

Бутерин предвидува AI како учесник во блокчејн протоколите, верувајќи дека ова е најизводливата употреба. Овој метод овозможува операции на повеќе зрнести нивоа додека го одржува дизајнот на основниот механизам недопрен. Таквата интеграција на актери на вештачката интелигенција изгледа ветувачка и релативно директна во нејзиниот пристап.

Тој, исто така, разговара за користење на вештачката интелигенција како мост до протоколите за блокчејн, признавајќи го нејзиниот значаен потенцијал. Сепак, тој советува претпазливост, забележувајќи ги ризиците кои се вклучени. Улогата на вештачката интелигенција како интерфејс во ова сценарио останува донекаде недоволно истражена, што укажува на софистицирана интеракција помеѓу корисниците и блокчејн технологиите.

Друг агол што Бутерин го допира е инкорпорирањето на ВИ како владејачки правила во блокчејн системите. Овој концепт се смета за покомплексен, со оглед на предизвиците за вградување на вештачката интелигенција директно во управувачките или оперативните рамки на блокчејн мрежите.

Конечно, Бутерин размислува за идејата вештачката интелигенција да биде конечна цел во областа на криптовалутите. Тој ги препознава потенцијалните придобивки, особено во смисла на подобрување на безбедноста на вештачката интелигенција и решавање на прашањата за централизација кои се вообичаени во конвенционалните методи. Сепак, тој ја нагласува важноста од внимателна имплементација, особено во ситуации кои вклучуваат високи влогови и ризици.

извор

Придружи ни се

12,746ФановиДопаѓа
1,625СледбенициСледете
5,652СледбенициСледете
2,178СледбенициСледете
- Реклама -