Новости за криптовалентностEthereum Whale остварува 670% профит, преместува милиони во Kraken

Ethereum Whale остварува 670% профит, преместува милиони во Kraken

Неодамна се појави претходно неактивен сопственик на Ethereum (ETH), кој навидум профитираше од значителни добивки од речиси 700% на над 47,260 ETH што ги стекнаа помеѓу јуни и август 2017 година по просечна цена од 240 долари по токен.

Според услугата за анализа на синџирот Lookonchain, овој поединец сега ги префрлил преостанатите 39,260 ETH, во вредност од 87.5 милиони долари, на популарната берза за криптовалути Kraken. Ова значајно зголемување на вредноста е во спротивност со почетната вредност од околу 11.34 милиони американски долари кога тие првично ги купија средствата, што резултираше со потенцијална нето добивка од 78 милиони долари, што претставува добивка од приближно 670%.

Овој потег се совпаѓа со период во кој институционалните инвеститори значително ги зголемија своите акции на ЕТХ, демонстрирајќи обновена доверба во долгорочниот потенцијал на криптовалутата. Овој тренд беше анализиран од страна на аналитичката фирма CryptoQuant, која забележа растечки образец на институционални инвеститори кои инвестираат во втората по големина криптовалута по пазарна капитализација преку различни канали, вклучувајќи трустови, производи со кои се тргува на размена и инвестициски фондови.

Според анализата на CryptoQuant, порастот на институционалниот интерес за Ethereum одразува силно верување во неговата трајна вредност и неговиот потенцијал за понатамошен раст на пазарот. Овие инвеститори не само што реагираат на тековните трендови на пазарот, туку ја разгледуваат и перспективната иднина на Ethereum, вклучувајќи ја предвидената имплементација на Ethereum 2.0 и други подобрувања, кои се сметаат за значајни двигатели на неговиот потенцијален успех.

извор

Придружи ни се

12,746ФановиДопаѓа
1,625СледбенициСледете
5,652СледбенициСледете
2,178СледбенициСледете
- Реклама -