Новости за криптовалентностКанадскиот OSFI бара повратни информации за упатства за крипто известување во банкарскиот сектор

Канадскиот OSFI бара повратни информации за упатства за крипто известување во банкарскиот сектор

Канадската канцеларија на суперинтендентот на финансиски институции (OSFI) активно се вклучува во развојот на Cryptocurrency пејзаж. Тие во моментов бараат повратни информации за да формулираат насоки за тоа како банките треба да ги откријат своите интеракции со криптовалутите. Оваа иницијатива е дел од пошироките напори за подобрување на транспарентноста и стабилноста во финансискиот систем, особено во контекст на дигиталните валути.

OSFI има намера да објави прелиминарни упатства до претстојната есен и има за цел да ги заврши до 2025 година.

Дополнително, OSFI се фокусира на усогласување на своите регулативи со меѓународните стандарди, особено оние воспоставени од Базелскиот комитет за банкарска супервизија. Тие бараат конкретни предлози за да се осигураат дека овие регулативи се соодветно приспособени на карактеристичните банкарски и осигурителни индустрии во Канада.

извор

Придружи ни се

12,746ФановиДопаѓа
1,625СледбенициСледете
5,652СледбенициСледете
2,178СледбенициСледете
- Реклама -