Новости за криптовалентностБиткоин вестиРударите на биткоин ја зголемуваат продажбата, надминувајќи го месечното производство во октомври

Рударите на биткоин ја зголемуваат продажбата, надминувајќи го месечното производство во октомври

За време на освртот на пазарот во октомври, истакнати Рудари на биткоин истовари 5,492 БТК, што ја надмина количината што ја произведоа тој месец.

Минатиот месец, забележано е значително зголемување на продажбата на свежо ископан Биткоин од јавни рудари. Извештаите покажуваат дека 13 големи рударски компании продале повеќе Биткоин отколку што генерирале во октомври, и покрај добивката од 26% на криптовалутата за месецот.

Податоците од TheMinerMag откриваат дека соодносот продажба-производство за клучните играчи, како што се Marathon Digital Holdings и Core Scientific Inc., ја надмина границата од 100%. Ова сугерира дека тие не само што го продале целиот свој Биткоин ископан во октомври, туку и го натопиле во нивните постоечки резерви. Компаниите како Hut 8 и Bit Digital отидоа уште подалеку, ликвидирајќи над 300% од нивниот ископен Биткоин во истиот месец. Овој скок до 105% сооднос продажба-производство означува остар контраст со односот од 64%, 77% и 77% забележани во јули, август и септември соодветно.

Рударите на биткоин се подготвуваат за претстојниот настан за преполовување. Причината за оваа забрзана распродажба е двојна: да се искористи неодамнешниот пораст на цената на Биткоин и да се вклучи во стратешка финансиска подготовка пред следното „преполовување“ кое се очекува на почетокот на следната година. Настанот за преполовување ќе ги намали наградите за ископување Биткоин за половина, што ќе ги поттикне рударите да ги зајакнат своите готовински резерви со продажба на дел од нивните средства на Биткоин.

Со зголемување на продажбата на БТК, рударите проактивно ја зајакнуваат својата финансиска состојба за да се справат со наградите за рударство кои наскоро ќе се намалат. Ова внимателно планирање е од клучно значење за одржување на нивниот оперативен тек и обезбедување одржлива иднина на непредвидливиот крипто пазар.

извор

Придружи ни се

12,746ФановиДопаѓа
1,625СледбенициСледете
5,652СледбенициСледете
2,178СледбенициСледете
- Реклама -