Новости за криптовалентностТешкотијата за ископување биткоин се намалува поради падот на цената, очекувајќи следно преполовување во април...

Тешкотијата за ископување биткоин се намалува поради падот на цената, предвидувајќи следно преполовување во април 2024 година

На 10 декември 2023 година, на тешкотија на рударство на Bitcoin (BTC) забележа намалување од 0.96%, при што просечната стапка на хаш е околу 462.60 EH/s. Ова намалување на тешкотијата во рударството се случи во услови на пад на цената на Биткоинот, кој падна на 40,500 долари во ноќта на 11 декември.

Ова го означува првото намалување на тешкотијата во рударството на Биткоин од средината на септември 2023 година, како што објави BTC.com. Промените во оваа метрика се значајни бидејќи влијаат на времето на претстојното преполовување, предвидено во април 2024 година. Претходното прилагодување на оваа метрика беше на 26 ноември 2023 година, кога имаше зголемување од 5.07% од нејзиното претходно ниво, со хашрата на тоа време е 480.85 EH/s.

Претстојното прилагодување на тежината на рударството е привремено поставено на 23 декември 2023 година. BTC.com предвидува мало намалување од 0.12%.

Вреди да се одбележи дека од средината на септември, просечниот хашрејт на мрежата Биткоин е претежно во пораст. Според експерт од ПланБ, овој тренд им се припишува на издавачите на ЕТФ. Аналитичарот, исто така, забележува дека големите корпорации кои купуваат Биткоин директно од рударите имаат тенденција да влијаат на неговата цена, што често доведува до истовремено зголемување на хашрејтот.

извор

Придружи ни се

12,746ФановиДопаѓа
1,625СледбенициСледете
5,652СледбенициСледете
2,178СледбенициСледете
- Реклама -