Новости за криптовалентностApp Store на Apple повлекува големи размени за крипто во Индија

Продавницата за апликации на Apple повлекува големи размени за крипто во Индија

Неколку недели откако индиската влада означи речиси десетина офшор размени за криптовалути поради неусогласеност, App Store на Apple во Индија ги отстрани апликациите на Binance, KuCoin, Bitget, Huobi, OKX, Gate.io и MEXC. Оваа акција значи дека овие апликации за размена на крипто сега се недостапни за новите корисници во Индија.

На 28 декември 2023 година, Единицата за финансиско разузнавање (ФИУ) на индиското Министерство за финансии испрати известувања до неколку крипто централи, вклучувајќи ги Binance, Huobi, Kraken, Gate.io, KuCoin, Bitstamp, MEXC Global, Bittrex и Bitfinex, за кои работат во земјата без соодветно овластување.

Според известувањето за ФИУ, секоја берза која обезбедува услуги на индиски корисници мора да се регистрира како „ентитет за известување“ и да поднесе финансиски извештаи до одделот за данок на доход. Поради нивното неусогласеност, ФИУ предложи Министерството за електроника и информатичка технологија да ги блокира веб-страниците на овие централи.

И покрај одлуката на App Store на Apple да ги блокира овие известени размени за криптовалути, тие остануваат достапни преку Play Store на Google и нивните соодветни веб-верзии.

извор

Придружи ни се

12,746ФановиДопаѓа
1,625СледбенициСледете
5,652СледбенициСледете
2,178СледбенициСледете
- Реклама -