Анализа и прогнози за криптовалутиПретстојни економски настани на 30 ноември  2023 година

Претстојни економски настани на 30 ноември  2023 година

Време (GMT+0/UTC+0)ДржаваВажностнастанотПрогнозаПретходно
00:30🇦🇺2 поениОдобрувања за градба (ММ) (октомври)  1.4%-4.6%
00:30🇦🇺2 поениПриватен нов капитален трошок (QoQ) (Q3)1.0%2.8%
01:30🇯🇵2 поениЗборува членот на одборот на BoJ Накамура  ------
01:30🇨🇳2 поениКинески композитен PMI (ноември)---50.7
01:30🇨🇳3 поениPMI за производство (ноември)49.649.5
01:30🇨🇳2 поениPMI не-производство (ноември)51.150.6
10:00🇪🇺2 поениОсновен CPI (ГоД)  3.9%4.2%
10:00🇪🇺3 поениCPI (год.) (ноември)  2.8%2.9%
10:00🇪🇺2 поениCPI (MoM)  ---0.1%
10:00🇪🇺2 поениСтапка на невработеност (октомври)6.5%6.5%
13:30🇺🇸3 поениОсновен индекс на цени на PCE (година) (октомври)3.5%3.7%
13:30🇺🇸3 поениОсновен индекс на цени на PCE (MoM) (октомври)0.2%0.3%
13:30🇺🇸3 поениПрвични побарувања без работа218K209K
13:30🇺🇸2 поениPCE индекс на цени (год.) (октомври)3.1%3.4%
13:30🇺🇸2 поениPCE индекс на цени (MoM) (октомври)0.1%0.4%
13:30🇺🇸2 поениЛично трошење (мајка) (октомври)0.2%0.7%
13:30🇪🇺2 поениЗборува претседателката на ЕЦБ Лагард  ------
13:45🇪🇺2 поениЕнрија зборува од ЕЦБ  ------
14:05🇺🇸2 поениЗборува членот на FOMC, Вилијамс  ------
14:15🇪🇺2 поениЕЦБ МекКол зборува  ------
14:45🇺🇸2 поениЧикаго PMI (ноември)45.044.0
15:00🇺🇸3 поениВо очекување на продажба на домови (мајка) (октомври)-1.5%1.1%
15:45🇪🇺2 поениЗборува членот на Надзорниот одбор на ЕЦБ, Јохник  ------
21:30🇺🇸2 поениБиланс на ФЕД---7,811B
23:50🇯🇵2 поениКапитални трошења (год.) (Q3)3.4%4.5%

Придружи ни се

12,746ФановиДопаѓа
1,625СледбенициСледете
5,652СледбенициСледете
2,178СледбенициСледете
- Реклама -