Анализа и прогнози за криптовалутиПретстојни економски настани на 1 февруари 2024 година

Претстојни економски настани на 1 февруари 2024 година

Време (GMT+0/UTC+0)ДржаваВажностнастанотПрогнозаПретходно
00:30🇦🇺2 поениОдобрувања за градба (MoM) (декември)  0.5%1.6%
01:45🇨🇳2 поениCaixin Manufacturing PMI (јануари)50.850.8
03:35🇯🇵2 поени10-годишна JGB аукција---0.596%
09:00🇪🇺2 поениHCOB производствен PMI во еврозоната (јануари)46.644.4
10:00🇺🇸2 поениСостанок на ОПЕК ------
10:00🇪🇺2 поениОсновен CPI (год.) (јануари)  3.2%3.4%
10:00🇪🇺3 поениCPI (год.) (јануари)  2.7%2.9%
10:00🇪🇺2 поениCPI (мајка) (јануари)  ---0.2%
10:00🇪🇺2 поениСамит на лидерите на ЕУ ------
10:00🇪🇺2 поениСтапка на невработеност (декември)6.4%6.4%
11:30🇪🇺2 поениЛејнот на ЕЦБ зборува  ------
13:30🇺🇸2 поениПродолжени барања за невработени1,840K1,833K
13:30🇺🇸3 поениПрвични побарувања без работа213K214K
13:30🇺🇸2 поениНефармска продуктивност (QoQ) (Q4)  2.4%5.2%
13:30🇺🇸2 поениТрошоци за поединечна работна сила (QoQ) (Q4)  1.3%-1.2%
13:45🇪🇺2 поениЗборува претседателката на ЕЦБ Лагард  ------
14:45🇺🇸3 поениS&P Global US Manufacturing PMI (јануари)50.347.9
15:00🇺🇸2 поениТрошоци за градежништво (мај) (декември)0.5%0.4%
15:00🇺🇸2 поениISM Manufacturing Employment (јан)---48.1
15:00🇺🇸3 поениISM Manufacturing PMI (јануари)47.247.4
15:00🇺🇸3 поениISM производни цени (јануари)46.045.2
21:30🇺🇸2 поениБиланс на ФЕД---7,677B

Придружи ни се

12,746ФановиДопаѓа
1,625СледбенициСледете
5,652СледбенициСледете
2,178СледбенициСледете
- Реклама -