News CryptocurrencyPBB Nliti $3 Milyar Cyber ​​Heist Spree Korea Utara

PBB Nliti $3 Milyar Cyber ​​Heist Spree Korea Utara

Spesialis saka Perserikatan Bangsa-Bangsa kanthi tliti mriksa seri 58 tersangka serangan cyber sing ana hubungane karo Korea Lor, wiwit taun 2017 nganti 2023, sing dipercaya wis nglumpukake. kira-kira $ 3 milyar ing hasil ilegal.

Penyelidikan dening panguwasa PBB lagi ditindakake babagan aktivitas cyber Korea Utara sing dianggep minangka usaha sing nguntungake kanggo rezim sing dipimpin Kim Jong Un.

Pitakonan kasebut dipusatake ing urutan 58 acara cyber sing diduga kedadeyan ing wektu iki, kalebu pelanggaran cryptocurrency sing misuwur. Kedadeyan kasebut dianggep minangka bagean saka upaya kanggo mbiayai kemajuan senjata negara.

Laporan saka panitia PBB nuduhake manawa gelombang serangan cyber sing disebabake dening operasi Korea Utara, sing ana gandhengane karo Biro Umum Reconnaissance - agensi spionase utama Korea Utara - terus-terusan.

Periode investigasi iki ditandhani kanthi ketegangan regional sing saya tambah, karo Kim Jong Un nambah ancaman marang Korea Selatan bebarengan karo uji coba senjata.

Kanggo nanggepi, Amerika Serikat, Korea Selatan, lan Jepang wis nambah latihan militer kolektif.

Panitia PBB uga nyorot operasi sing terus-terusan ing situs uji coba nuklir Punggye-ri, menehi tandha persiapan kanggo apa sing bisa dadi detonasi nuklir Korea Utara sing kaping pitu, sing dadi sing pertama wiwit taun 2017.

Swara nem sasi span concluding ing Januari, Korea Utara kacarita wis kaleksanan ing paling pitung rudal balistik diluncurake, nyakup rudal balistik antarbenua lan bisa uga rudal jarak menengah, bebarengan karo limang rudal jarak cendhak.

Kajaba iku, Korea Lor nandhani prestasi sing signifikan kanthi sukses ngluncurake satelit pengawasan militer sawise rong upaya sing ora kasil. Kapal selam bertenaga diesel uga wis diowahi dadi "kapal selam serangan nuklir taktis," nambah kaprigelan militer Korea Utara.

Penyelidikan panitia kasebut luwih akeh nyakup dugaan kerja akeh warga Korea Utara ing luar negeri ing sektor kayata teknologi informasi, panedhaan, lan konstruksi, saengga ngasilake penghasilan sing nglanggar sanksi PBB.

Akses terus Korea Utara menyang sistem finansial global lan keterlibatan ing transaksi finansial sing ora sah nuduhake pelanggaran sanksi luwih lanjut.

Sanajan sanksi PBB ngarahake ngukum rezim tinimbang populasi umum Korea Utara, panitia kasebut ngakoni yen langkah-langkah kasebut duweni akibat sing ora disengaja ing kahanan kamanungsan lan inisiatif bantuan. Nanging, ngubungake dampak kasebut mung kanggo sanksi rumit amarga macem-macem faktor sing mengaruhi.

Ing upaya kanggo clamp mudhun ing perang cyber Korea Utara, Amerika Serikat, Korea Selatan, lan Jepang concurred ing Desember kanggo nambah ngukur marang ancaman cyber Korea Utara.

Persetujuan iki teka sawise patemon ing Seoul antarane penasehat keamanan nasional saka telung negara, ngendi padha rembugan pendekatan tripartit anyar kanggo nyegat tumindak cybercriminal Korea Utara lan laundering saka hasil gerah-entuk liwat cryptocurrencies.

Upaya gabungan iki nderek panyokro bowo saka Korea Utara nggunakake perang cyber kanggo mbiayai program nuklir lan rudal sawijining, minangka rinci ing laporan PBB anyar sing gudang cahya ing Sastranegara majeng Pyongyang kanggo nambah cryptocurrency nyolong.

Salajengipun, Departemen Keuangan AS Kantor Kontrol Aset Asing (OFAC) wis dileksanakake sanksi ing cryptocurrency mixer Sinbad, nuduh iku minangka alat kanggo cybercriminal kelompok kaya Lazarus Group kanggo ngumbah dana dicolong.

Sinbad saiki nemokake dhewe ing antarane dhaptar mixer cryptocurrency sing disetujoni dening OFAC, gabung karo Blender lan Tornado Cash, amarga digunakake dening kelompok hacking sing beroperasi ing sangisore pimpinan biro intelijen Korea Utara.

sumber

Gabung karo kami

12,746fansKaya
1,625FollowersFollow
5,652FollowersFollow
2,178FollowersFollow
- Iklan -