News CryptocurrencyWawasan saka James Wallis Ripple lan Perspektif saka IMF lan Mastercard

Wawasan saka James Wallis Ripple lan Perspektif saka IMF lan Mastercard

James Wallis, Wakil Presiden Ripple kanggo Central Bank Engagements, bubar disorot pinunjul saka mata uang digital bank sentral (CBDCs) ing mromosiaken Gawan financial donya. Ing video YouTube anyar, Wallis negesake tujuan supaya layanan finansial bisa diakses sacara global, utamane kanggo sing duwe penghasilan murah lan ora ana hubungane karo lembaga keuangan tradisional.

Wallis nylidiki panyebab pengecualian finansial, nuduhake penghasilan sing sithik lan ora ana hubungane karo institusi finansial minangka alasan utama. Iki asring nyebabake ora ana riwayat kredit, nggawe alangan kanggo sing golek layanan finansial. Ing wilayah sing berjuang karo pengecualian finansial, bank-bank tradisional, kanthi motivasi kapentingan pemegang saham, angel ngebaki sing duwe sarana winates.

Wallis ndeleng CBDC minangka solusi sing efisien, nawakake layanan finansial kanthi biaya sing luwih murah tinimbang cara tradisional. Mata uang digital iki nyedhiyakake pilihan pembayaran sing gampang lan cara kanggo mbangun kredit, sanajan kanggo sing ora duwe sambungan sadurunge menyang bank. Pendekatan iki, miturut Wallis, ngidini individu nggawe riwayat kredit, entuk kemampuan nyilih, lan ngembangake bisnis. Intine, CBDC katon minangka solusi inovatif kanggo masalah inklusi finansial ing saindenging jagad. CBDC minangka mata uang digital sing ditanggepi dening bank sentral lan ana hubungane karo mata uang resmi negara kasebut.

Wallis percaya yen karakteristik unik CBDC ndadekake dheweke dadi pembalap utama kanggo owah-owahan, utamane ing inklusi finansial.

Saka perspektif IMF, Dana Moneter Internasional (IMF) nuduhake manawa CBDC bisa uga ngganti awis. Kristalina Georgieva, Managing Director IMF, ndeleng CBDC minangka alat kanggo ketahanan, utamane ing ekonomi sing luwih maju, lan minangka sarana kanggo nambah inklusi finansial ing wilayah sing nduweni penetrasi akun bank sing kurang, menehi tampilan sing beda babagan potensial mata uang digital kasebut.

Ing sisih liya, Mastercard, prosesor pambayaran global sing unggul, tetep ngati-ati babagan CBDC. Ashok Venkateswaran, Kepala APAC Mastercard kanggo Aset Digital lan Blockchain, ujar manawa durung ana kabeneran sing cukup kanggo nggunakake CBDC. Dheweke nyathet yen konsumen isih seneng karo mata uang sing wis ana, nyoroti ketergantungan awis kanggo transaksi.

sumber

Gabung karo kami

12,746fansKaya
1,625FollowersFollow
5,652FollowersFollow
2,178FollowersFollow
- Iklan -