News CryptocurrencyMahkamah Agung India Nolak PIL babagan Peraturan Cryptocurrency

Mahkamah Agung India Nolak PIL babagan Peraturan Cryptocurrency

Ngrungokake petisi kasebut, Mahkamah Agung India sing dipimpin bench mirsani manawa panjaluk pemohon luwih cocog kanggo tumindak legislatif. Ing Indian Mahkamah Agung ora gelem nglipur Litigasi Kepentingan Umum (PIL) sing njaluk panyiapan aturan lan pedoman kanggo dagang cryptocurrency ing India.

Ing bangku, kalebu Hakim JD Pardiwala lan Manoj Misra, sawise ngrungokake panjaluk kasebut, nyimpulake manawa panjaluk pemohon kasebut ana ing yurisdiksi legislatif lan nolak panjaluk kasebut. Pengadilan ngakoni manawa sanajan PIL njaluk peraturan kanggo dagang cryptocurrency, tujuan utamane yaiku entuk jaminan.

Pemohon, Manu Prashant Wig, saiki ditahan ing Polisi Delhi kanggo kasus sing gegandhengan karo cryptocurrency. Ing 2020, Economic Offense Wing (EOW) saka Polisi Delhi dakwa Wig, sing dadi direktur ing Blue Fox Motion Picture Limited, kanthi narik investor menyang investasi crypto kanthi janji bali sing dhuwur. Sawise korban nglaporake penipuan kasebut, 133 investor ngajokake kasus marang Wig amarga ngapusi.

Manu Prashant, njaluk dibebasake saka tahanan, ngajokake PIL kanggo nggawe kerangka dagang crypto ing India. Senadyan nolak Mahkamah Agung, pengadilan ngidini pemohon, sing saiki dipenjara, golek cara legal liyane lan nyedhaki panguwasa sing cocog. Sajrone pangrungon, bangku CJI Chandrachud nyaranake supaya pemohon njaluk jaminan saka pengadilan sing beda-beda lan nyathet yen panjaluk regulasi kanggo perdagangan crypto kalebu ing bidang legislatif, nandheske watesan pengadilan miturut Artikel 32 Konstitusi India.

Sikap India babagan dagang crypto tetep ora mesthi amarga ora ana peraturan sing jelas. Negara kasebut dikabarake nggarap kerangka regulasi crypto, nggunakake wawasan saka Dana Moneter Internasional (IMF) lan Dewan Stabilitas Keuangan (FSB), kanthi undang-undang hukum potensial samesthine ing limang nganti nem wulan sabanjure, miturut Cointelegraph.

sumber

Gabung karo kami

12,746fansKaya
1,625FollowersFollow
5,652FollowersFollow
2,178FollowersFollow
- Iklan -