News CryptocurrencyHacks DeFi Deleng Kerugian Paling Ing Rong Taun Senadyan $1.7 Milyar Dicolong...

DeFi Hacks Deleng Losses paling ing rong taun Senadyan $1.7 Milyar dicolong ing November

Laporan saka IntoTheBlock nuduhake manawa sanajan luwih saka $ 1.7 milyar dicolong ing wulan November wae, Defi hacks disetel kanggo ngrekam losses paling ing rong taun. Data saka panyedhiya analytics blockchain ngandhakake yen protokol pinjaman DeFi lan kreteg cryptocurrency minangka target utama kanggo peretas sing pengin nguras dana pangguna. Nalika pemberi utang ngalami 34 serangan sing nyebabake kerugian $ 1.3 milyar amarga nyolong, para eksploitasi bisa njupuk meh tikel kaping pindho ing 10 kedadeyan sing kapisah. Lucas Outumuro, kepala riset ing IntoTheBlock, nggolongake eksploitasi DeFi dadi rong kategori risiko: ekonomi lan teknis.

Ana jumlah eksploitasi teknis sing luwih dhuwur, nanging kerugian sing disebabake dening faktor ekonomi luwih gedhe. Umume eksploitasi ekonomi bisa disebabake desain mekanisme sing cacat, dene mayoritas serangan teknis amarga kerentanan kontrak cerdas lan manajemen kunci pribadi sing ora nyukupi.

Sajrone 2023, platform cryptocurrency lan protokol DeFi nglaporake pirang-pirang peretasan, kanthi aktor jahat nyolong atusan yuta aset digital saka sawetara proyek. Ing wulan November wae, peretas entuk luwih saka $290 yuta saka limang platform, ngarahake Poloniex, HTX, Heco Bridge, KyberSwap, lan Kronos Research.

Senadyan ancaman terus-terusan eksploitasi web3, TRM Labs nglaporake penurunan volume hack crypto 50%, nandhani penurunan sing signifikan dibandhingake taun sadurunge nalika aktor ala njarah luwih saka $ 4 milyar.

Nanging, para ahli negesake kabutuhan kanggo nambah fokus ing keamanan rantai lan pangembangan alat kanggo nyuda serangan. Sipan Vardanyan, pendiri lan CEO perusahaan cybersecurity Hexens, negesake manawa keamanan bakal dadi fokus sing penting ing taun 2024 lan luwih. Vardanyan negesake manawa perusahaan kudu ngetrapake safety on-chain supaya industri bisa tuwuh kanthi signifikan. Dheweke nyatakake yen rong alangan utama kanggo adopsi massal web3 yaiku pengawasan peraturan sing ora cukup lan kerentanan keamanan siber kritis, sing ana hubungane. Ngamanake teknologi desentralisasi kudu dadi prioritas utama supaya para investor bisa beroperasi ing papan kasebut tanpa wedi terus-terusan ngrusak finansial.

sumber

Gabung karo kami

12,746fansKaya
1,625FollowersFollow
5,652FollowersFollow
2,178FollowersFollow
- Iklan -