News CryptocurrencyDominasi Coinbase ing Kustodian ETF Bitcoin Ndadekake Keprigelan

Dominasi Coinbase ing Kustodian ETF Bitcoin Ndadekake Keprigelan

Coinbase, exchange aset digital anjog, muter peran utama ing donya Bitcoin ETFs, ditahan kanggo wolung saka sewelas sanksi. Iki posisi penting ing pasar ETF ora winates kanggo custodianship; iku uga ngluwihi sawetara sing godhongé amba saka layanan kalebu dagang lan kredit, utamané disorot ing collaboration karo pemain industri utama BlackRock.

Nanging, keprigelan muncul saka pakar blockchain lan konsultan ETF babagan tanggung jawab ekstensif Coinbase. Konsentrasi tugas iki ing platform siji katon minangka risiko potensial, sudut pandang sing dikumpulake dening SEC. SEC wis wungu masalah bab resiko gadhah dominasi Coinbase ing ditahan ETF, lan wis melu ing tumindak legal marang perusahaan, tantangan operasi minangka exchange unregistered lan broker-dealer. Coinbase, ing pihake, mbantah banget tuduhan kasebut.

David Schwed, COO ing perusahaan keamanan blockchain Halborn, nyorot ing wawancara Bloomberg babagan masalah potensial kanthi konsentrasi kasebut. Cara tradisional, infrastruktur pasar finansial dirancang kanthi peran sing dibagi kanggo nyegah akumulasi risiko kasebut. Schwed nyaranake manawa ngandelake Coinbase kanthi macem-macem aspek siklus urip perdagangan bisa uga angel.

Masalah liyane yaiku ketergantungan sing ngetokake sekuritas ETF ing layanan lengkap Coinbase, kaya sing dicathet dening Dave Abner saka Dabner Capital Partners, konsultasi ETF. Dheweke kaget amarga kekurangan mandat kanggo para penerbit kanggo macem-macem penjaga minangka langkah-langkah pencegahan.

Ing cahya saka kuwatir iki, CFO Coinbase Alesia Haas wis njamin yen perusahaan wis darmabakti kanggo nyilikake konflik kapentingan. Dheweke njlentrehake manawa layanan tahanan perusahaan dudu bagean saka perselisihan SEC sing isih ana.

Peran penting Coinbase uga nyakup kemitraan eksklusif karo BlackRock, minangka agen dagang tunggal kanggo Bitcoin ETF liwat Coinbase Prime. Kajaba iku, layanan pinjaman Coinbase, sanajan luwih cilik, nduweni peran penting ing struktur Bitcoin ETF, ngidini entitas kaya BlackRock nyilih Bitcoin utawa awis kanggo tujuan dagang jangka pendek.

sumber

Gabung karo kami

12,746fansKaya
1,625FollowersFollow
5,652FollowersFollow
2,178FollowersFollow
- Iklan -