News CryptocurrencyCoinbase Target Diversifikasi Klien Ethereum kanggo Ngilangi Masalah Sentralisasi

Coinbase Target Diversifikasi Klien Ethereum kanggo Ngilangi Masalah Sentralisasi

Coinbase, ijol-ijolan cryptocurrency sing unggul, bubar ngumumake niat kanggo ngembangake macem-macem klien eksekusi Ethereum sing digunakake ing infrastruktur. Gerakan iki minangka respon strategis marang pengaruh Geth (go-ethereum) sing akeh ing jaringan Ethereum, tren sing nyebabake debat ing antarane para ahli industri.

Originally, Geth minangka klien eksekusi Ethereum (ETH) tunggal sing cocog karo spesifikasi teknis sing dibutuhake Coinbase kanggo staking Ethereum. Wiwit diadegaké, Coinbase Cloud wis ngevaluasi macem-macem klien eksekusi kanthi ketat, nanging nganti saiki, ora ana sing memenuhi kritéria sing ketat. Ketergantungan eksklusif iki ing Geth dibayangke ing jaringan, kanthi kira-kira 84% validator Ethereum nggunakake Geth. Nanging, owah-owahan ing tren iki saiki bisa ditemokake.

Peran penting Geth ing jaringan Ethereum kalebu ngatur transaksi lan nggampangake operasi kontrak cerdas. Nanging, posisi utama kasebut nyebabake kuwatir babagan sentralisasi potensial lan bebaya sing ana gandhengane karo siji klien.

Ing langkah proaktif, Coinbase saiki nindakake evaluasi teknis sing rinci babagan klien eksekusi Ethereum alternatif. Perusahaan kasebut darmabakti kanggo nggabungake klien tambahan menyang kerangka kerjane, janji bakal ngirim laporan kemajuan sing rinci ing pungkasan Februari 2024.

Perkembangan iki nyoroti keprihatinan sing luwih akeh ing jaringan Ethereum babagan konsentrasi node sing dhuwur nggunakake Geth, kaya sing dituduhake dening Ethereum.org. Kira-kira 85% kabeh simpul gumantung ing Geth, sing nyebabake risiko sistemik yen ana bug sing signifikan sing bisa ngganggu proses transaksi utawa ngaktifake eksekusi muatan sing mbebayani.

Kekhawatiran kasebut saya tambah akeh sawise ditemokake cacat kritis ing sawetara versi klien eksekusi Nethermind tanggal 22 Januari, sing nyebabake kegagalan ing pangolahan blok Ethereum.

sumber

Gabung karo kami

12,746fansKaya
1,625FollowersFollow
5,652FollowersFollow
2,178FollowersFollow
- Iklan -