News CryptocurrencyChina Ngumumake 'Money Bridge': Kerangka Berbasis Blockchain kanggo Transaksi CBDC Lintas Wates sing Aman

China Ngumumake 'Jembatan Dhuwit': Kerangka Berbasis Blockchain kanggo Transaksi CBDC Lintas Wates sing Aman

Pejabat China wis ngumumake spesifik babagan mekanisme pamblokiran kanggo "Jembatan Mata Uang," sing nggampangake transaksi lintas-wates sing lancar lan pemukiman ijol-ijolan manca bebarengan.

Ing Simposium FinTech, sing dianakake minangka bagéan saka Minggu Sains lan Teknologi Hong Kong, Mu Changchun, kepala Institut Mata Uang Digital ing Bank Rakyat China, nampilake nganyari babagan struktur teknis lan strategi privasi mata uang digital bank sentral (CBDCA) inisiatif, diarani minangka 'Money Bridge.'

Inisiatif 'Money Bridge' iki bakal dioperasikake ing blok blok sing digawe khusus sing dikenal minangka mBridge Ledger (mBL), sing dirancang khusus kanggo proyek kasebut. MBL bakal nyedhiyakake fitur utama kaya pembayaran bebarengan lan ijol-ijolan manca, manajemen dompet digital, lan perlindungan privasi.

Fase pilot proyek mBridge diwiwiti kanthi kolaborasi sing diwiwiti ing Februari 2021, nglibatake Digital Currency Institute lan macem-macem bank sentral, kalebu Hong Kong, Thailand, lan Uni Emirat Arab, ing sangisore pengawasan Hub Inovasi.

Sajrone Agustus lan September 2022, uji coba pilot sing sukses ditindakake karo wolung bank komersial saka negara-negara sing melu, minangka tandha panggunaan platform Money Bridge ing donya nyata. Uji coba iki kalebu sangang transaksi lintas-wates lan ijol-ijolan manca kanthi total luwih saka siji yuta yuan, kanthi yuan digital nyathet 5.46% saka operasi sing ditindakake, utamane fokus ing perdagangan lintas wates lan transaksi antar bank.

Mu Changchun nyorot transparansi sistem mBridge, nyathet yen kode sumber mbukak kanggo pengawasan lengkap, verifikasi, lan audit dening kabeh bank sentral lan panguwasa moneter sing melu. Kanthi pranata teknis lan privasi sing canggih iki, proyek Money Bridge ngupaya nyetel standar anyar kanggo operasi mata uang digital sing aman lan efisien sacara internasional, nuduhake potensial lan peran prospektif CBDC ing arsitektur finansial donya.

sumber

Gabung karo kami

12,746fansKaya
1,625FollowersFollow
5,652FollowersFollow
2,178FollowersFollow
- Iklan -