News CryptocurrencyBasel Committee on Banking Supervision Charts Course for Crypto Disclosures dening 2025

Basel Committee on Banking Supervision Charts Course for Crypto Disclosures dening 2025

Komite Basel babagan Pengawasan Perbankan (BCBS) wis ngluncurake cetak biru pambocoran terpadu kanggo bank-bank terkemuka babagan kepemilikan crypto, kanthi target penyebaran ing 2025.

Ing 18 Oktober, ing Basel Committee on Banking Supervision (BCBS), konglomerat pengawas perbankan global, ngenalake protokol awal sing nyepetake jurang antarane keuangan konvensional lan mata uang digital. Dheweke njaluk entitas perbankan utama supaya mbukak transaksi crypto kanthi tenggat wektu 2025 sing wis ditemtokake.

BCBS yakin manawa desain pambocoran seragam bakal njamin pertukaran data sing lancar ing antarane bank. Keseragaman iki cocog karo bank-bank lan uga nawakake lensa transparan kanggo para pemain pasar kanggo ngerteni usaha crypto bank. Minangka protokol sing mentas dienalake, bank-bank diwajibake nuduhake wawasan deskriptif babagan operasi berbasis crypto. Kajaba iku, dheweke ditugasake kanggo mbukak data sing nuduhake keterlibatan ing ruang mata uang digital, kanthi faktor modal lan metrik likuiditas sing gegandhengan.

Protokol kasebut uga nandheske kabutuhan bank kanggo njlentrehake dhasar akuntansi kanggo kepemilikan lan utang crypto. Motif kasebut katon jelas ing arena ing ngendi standar akuntansi crypto fluktuasi kanthi signifikan.

Sanajan dilabeli minangka "penasehat", protokol BCBS sacara tradisional duwe pengaruh gedhe. Negara-negara sing selaras karo Bank for International Settlements biasane nggabungake pathokan kasebut menyang tapestry peraturan domestik.

Langkah Komite Basel menyang pedoman crypto dudu upaya perdana. Ing Desember 2022, dheweke mbatesi arahan babagan modal buffer bank sing kudu dialokasikan kanggo macem-macem kelas crypto. Dheweke menehi saran manawa penghubung bank-bank karo macem-macem crypto tartamtu-kalebu stablecoin, aset token, lan cryptocurrencies sing ora ana jangkar-kudu nglayang ing ngisor siji persen, nganti rong persen.

BCBS mbukak kanggo nampa wawasan babagan draf iki nganti 31 Januari 2024. Sawise disetujoni, komunitas finansial bisa ngantisipasi protokol kasebut bakal dileksanakake ing tanggal 1 Januari 2025.

sumber

Gabung karo kami

12,746fansKaya
1,625FollowersFollow
5,652FollowersFollow
2,178FollowersFollow
- Iklan -