News CryptocurrencyVisi Altman: Perjalanan AI menyang Intuisi lan Alesan

Visi Altman: Perjalanan AI menyang Intuisi lan Alesan

Apa mesin duweni potensi kanggo cocog karo macem-macem intelijen manungsa? OpenAI nyaranake dheweke wis nyedhaki model basa paling anyar, GPT-3.

Ing obrolan karo The Wall Street Journal, CEO OpenAI, Sam Altman, nyedhiyakake perspektif babagan arah masa depan AI. "Model AI bisa uga mbutuhake data sing luwih sithik ing mangsa ngarep lan bisa luwih konsentrasi ing kemampuan kanggo nalar," ujare Altman. Dheweke nuduhake yen fase sabanjure kanggo AI bisa uga kaya pikiran lan intuisi kaya manungsa.

AI sing paling dhuwur - sing nduweni keluwesan lan kepraktisan manungsa - diarani Artificial General Intelligence (AGI). Altman nggambarake minangka "sistem sing bisa digunakake ing pirang-pirang wilayah sing padha karo tugas manungsa."

OpenAI setya banget kanggo nggayuh AGI sing wis nyelarasake misi lan nilai-nilai kasebut. Introduksi ChatGPT minangka game-changer. Penerus kaya GPT-4 lan GPT-4V njupuk jagad teknologi kanthi badai. Saiki, amarga kabisan ChatGPT saya tambah cedhak karo potensial manungsa, saka ijol-ijolan chatbot sing ramah nganti ngganti kabeh peran kerja, garis antarane kemampuan manungsa lan AI kabur.

Owahan OpenAI sing disengaja wiwit taun 2018 saka AI menyang AGI, dilengkapi set data gedhe lan sinau jero saka interaksi manungsa, wis menehi ChatGPT kanthi pangerten lan kemampuan kanggo nggawe pendapat, sing sadurunge dianggep ora bisa digayuh kanggo mesin.

ChatGPT lan kanca-kancane njaluk refleksi jero. Apa intelijen sejati bisa ana tanpa eling? Apa mesin duwe "jiwa"? Pitakon eksistensial iki luwih kerep dirembug, malah ana sing ndeteksi intelijen kaya manungsa ing AI saiki.

Topik panas liyane saka wawancara yaiku panggunaan data. Ing jagad sing privasi data paling penting, kepiye OpenAI nggunakake data bakal diawasi kanthi rapet. Altman nyatakake, "Kita mung pengin nggunakake data sing disenengi wong. Kita pengin model anyar iki entuk manfaat kanggo kabeh wong. Dheweke ngandhani yen perlu kanggo mikir maneh kepemilikan data lan aliran informasi.

Kanggo masa depan, Altman ngarep-arep babagan kemungkinan AI. Dheweke mbayangake koeksistensi harmonis manungsa lan AI, saben entuk manfaat saka kekuwatane liyane. "AGI bisa dadi alat sing paling apik. Bisa mbantu ngatasi akeh tantangan lan mbukak dalan kanggo outlet kreatif anyar, "ujare.

Nanging, masa depan AI minangka masalah sing bisa dipisahake ing antarane para ahli. Nalika Altman lan liya-liyane kaya Kepala Ilmuwan AI Meta, Yan LeCun, minangka pro-AI, sawetara menehi saran supaya ati-ati. Tokoh sing misuwur saka Paul Christiano mantan OpenAI nganti "Bapak baptis AI", mantan Google Geoffrey Hinton, nuduhake yen subyek sing rumit lan polarisasi.

Nalika AI nyedhaki nalar kaya manungsa, iki nyebabake dilema etika lan filosofis. Altman negesake dedikasi OpenAI kanggo pendekatan kolektif, negesake kekarepan perusahaan kanggo "nutupi kekarepan masyarakat."

Implikasi filosofis mung saya jero nalika teknologi AI maju. Ana kemungkinan mesin 'cerdas' iki bisa uga ngluwihi kita, nggawe intelijen manungsa dadi keluwih.

Nalika GPT-4 saiki gumun karo pamikiran sing cedhak karo manungsa, ana pitakonan sing luwih gedhe babagan esensie - lan sapa sing bener-bener nggawe semangat inovasi OpenAI.

sumber

Gabung karo kami

12,746fansKaya
1,625FollowersFollow
5,652FollowersFollow
2,178FollowersFollow
- Iklan -