Warta bisnisAI's Surge: Pedhang Double-Edged kanggo Ekonomi AS

AI's Surge: Pedhang Double-Edged kanggo Ekonomi AS

Ing wektu nalika wutah teknologi kanthi cepet dadi pusat, AI dadi simbol kemajuan lan katalis kanggo ketimpangan ekonomi ing AS Sajrone limang taun kepungkur, ana peningkatan 266% ing panggunaan AI, sing nyebabake tim para ekonom kanggo nyinaoni efek kasebut luwih cedhak. Nggunakake survey rinci saka 2018 sing nyakup meh setengah yuta perusahaan, dheweke menehi tampilan multi-faceted babagan lingkungan AI negara.

Panaliten iki, sing dienggo bareng liwat Biro Riset Ekonomi Nasional, ngrusak ekonomi sing didorong dening AI, fokus ing limang teknologi inti: mobil nyopir dhewe, sinau mesin, visi mesin, pangolahan basa alami, lan pangenalan swara. Mbalik ing 2018, kurang saka 6% perusahaan nggunakake inovasi kasebut. Nanging, jumlah kasebut mundhak ing antarane perusahaan sing luwih gedhe, utamane raksasa kanthi luwih saka 5,000 anggota staf, ing ngendi tingkat panggunaan mundhak luwih saka 18%.

Wawasan tambahan saka laporan McKinsey nyorot jangkauan AI generatif sing saya tambah. 79% saka sing ditliti nyathet sawetara interaksi karo teknologi iki. Nanging boom AI ora disebarake kanthi merata ing saindhenging AS, sing ndadekake para ahli nggawe istilah 'dibagi AI'.

Swara panulis panaliten kasebut kuwatir babagan kemungkinan 'pemisahan AI' sing bisa kedadeyan ing kutha lan wilayah. Dheweke nuduhake manawa akeh sing wis nggunakake AI, distribusi sing ora konsisten bisa nyebabake pertumbuhan ekonomi sing ora padha. Episentrum teknologi kaya Silicon Valley ing California, kaya sing dikarepake, gedhe ing AI. Nanging, nyenengake kanggo nyathet adopsi AI sing signifikan ing kutha-kutha kaya Nashville, San Antonio, Las Vegas, New Orleans, San Diego, Tampa, Riverside, Louisville, Columbus, Austin, lan Atlanta uga.

Kristina McElheran, salah siji saka kontributor kertas lan profesor strategi ing Universitas Toronto Scarborough, ngenali upside hub ekonomi kanggo wutah tech. Dheweke nyoroti kepiye cedhak kanthi geografis bisa nambah ide ing antarane bisnis lan buruh. Nanging, kekurangane yaiku yen papan-papan tartamtu terus-terusan ilang utawa condong banget menyang siji wilayah, dadi rentan kanggo kemunduran ekonomi.

Nggambar saka uripe dhewe ing Michigan, McElheran ngelingi dampak dramatis saka ekonomi mobil-sentris sing mudhun amarga penurunan produksi mobil lokal. Kisah pribadine negesake masalah sing kedadeyan karo owah-owahan ekonomi, utamane perang sing mundur saka kesenjangan regional.

sumber

Gabung karo kami

12,746fansKaya
1,625FollowersFollow
5,652FollowersFollow
2,178FollowersFollow
- Iklan -